Historie
Restauratie
Bereikbaarheid
Rondleiding
Publicaties
Nieuwsbrief
links
Vrunj van 't Aje kirkhaof
Contact
Gastenboek

 

De rondleiders van de Stichting Oude Kerkhof

 

N.B.: De toegankelijkheid van het Oude Kerkhof voor rolstoelen en rollators is goed, maar de begaanbaarheid van de paden is soms door de ondergrond van kiezel en/of zand voor personen met deze hulpmiddelen matig. Ook de bisschoppelijke grafkapel en de nieuwe joodse begraafplaats zijn moeilijk toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn.

________________________________________

Rondleidingen nog wel mogelijk op beperkte schaal.

 

Rondleidingen op beperkte schaal zijn nog steeds mogelijk. De door de overheid afgekondigde regelgeving en adviezen beperken ons wel zeer in de groepsgrootte. Samenkomst in de buitenlucht en op gepaste afstand is beperkt tot 4 personen. Dit betekent dat er 3 personen plus 1 gids samen mogen komen. De kosten zijn hierdoor per persoon hoger dan gebruikelijk maar nog steeds tegen redelijke prijs. Per groepje rekenen wij 15€. Grotere groepen worden opgedeeld in groepjes van 3 personen maar dan bedraagt de prijs zoals gebruikelijk 3€ per persoon totaal. U dient er ook rekening mee te houden dat er geen toilet beschikbaar is. Bij de bevestiging van de reservering zal een protocol gevoegd worden dat opgevolgd dient te worden. Dit uiteraard om de veiligheid zoveel mogelijk te kunnen garanderen.

 

Foto Wim Bongaerts

Voor inlichtingen en reserveringen:

 

Telefoon                     : 06 13574357

Bij geen gehoor          : 06 48211138

Mail                            : mathieubeeren@ziggo.nl

________________________________________

Traditionele allerzielenloop 31 oktober gaat niet door

Het bestuur van de Stichting Oude Kerkhof heeft in samenspraak met de vrijwilligers besloten dat het niet mogelijk is om de Allerzielenloop op 31 oktober 2020 door te laten gaan. De maatregelen die door de regering in de persconferentie van dinsdag 13 oktober 2020 afgekondigd zijn dwingen ons om de reeds eerder aangekondigde Allerzielenloop te annuleren.
 
De traditionele allerzielenmis op 2 november in de bisschoppenkapel gaat wel door maar in besloten kring en is niet publiek toegankelijk.
De begraafplaats is wel publiek toegankelijk op de gebruikelijke openingstijden die door de gemeente Roermond vastgesteld zijn.

Namens het bestuur van de Stichting Oude Kerkhof wensen wij iedereen sterkte voor de komende periode. Blijf vooral gezond en heb oog voor de ander.

________________________________________

Rondleidingen op aanvraag weer mogelijk

Na de gebruikelijk winterstop werden we direct geconfronteerd met de corona-uitbraak en waren wij gedwongen om alle activiteiten op het Oude Kerkhof stil te leggen. Lang bleef onduidelijk hoe lang dit zou gaan duren maar nu is er dan toch eindelijk goed nieuws. De individuele rondleidingen op aanvraag kunnen weer doorgang vinden. De eerder aangekondigde gratis openbare rondleidingen blijven voor dit jaar geschrapt. Rondleidingen op aanvraag zijn weer mogelijk. Bij de bevestiging van de reservering zal een protocol gevoegd worden dat opgevolgd dient te worden. Dit uiteraard om de veiligheid zoveel mogelijk te kunnen garanderen.

De kosten bedragen 3€ per persoon met een minimum van 15€ bij 1 t/m 5 personen

Voor inlichtingen en reserveringen:

Telefoon : 06 13574357
: 06 48211138
Mail : mathieubeeren@ziggo.nl

 
________________________________________


Rondleidingen en activiteiten op het Oude Kerkhof in 2020

I.v.m Corona gaan de openbare gratis rondleidingen  niet door.

Onder voorbehoud:

Alles is afgelast van 31-1-2020 t/m 31-11-2020


Buiten deze data is het natuurlijk mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding kosten € 3,- p.p. (met een minimum van € 15,00 bij 1 t/m 5 personen).

Dat geldt ook voor de volgende themarondleidingen
" Adel en 'kermisadel' op den Aje Kirkhaof"
" Kunstenaars, musici en medici op den Aje Kirkhaof"
" Flora en fauna op den Aje Kirkhaof" en
" De Tweede Wereldoorlog en joods Roermond op den Aje Kirkhaof"
" D'n Aje Kirkhaof en haar krijgsgeschiedenis".

 

Voor inlichtingen en reserveringen:
Rondleidingen Stichting Oude Kerkhof Roermond Telefoon: 06-13574357 of 06-48211138
Mail: mathieubeeren@ziggo.nl

WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN

 

wandeling oude kerkhof.