In het Kapellerkwartier zijn vrijdag 10 december 2021 op vijf locaties toeristische ANWB -borden geplaatst. Achtereenvolgens hebben de Kapel in ’t Zand, Kruiswegpark, Galgenberg, Kapelse Molen en het Oude Kerkhof een informatiebord gekregen bij elke ingang. Op ieder bord wordt de specifieke locatie uitgebreid beschreven en worden de andere monumenten kort benoemd. De borden zijn een initiatief van het samenwerkingsverband Kapellerkwartier en hadden een lang voorbereidingstraject. Onder aanvoering van Wim Kemp Peter Willems en Mathieu Beeren, in samenwerking met en dankzij subsidie van de Gemeente Roermond, zijn de borden uiteindelijk geplaatst. Op een regenachtige vrijdagmiddag, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van alle vijf de monumenten en namens de Gemeente Roermond Wethouder Angelique Waaijen en Marianne Smitsmans, hadden Pater Weerkamp en Wethouder Waaijen de eer om het eerste bord bij de Kapel in ’t Zand te onthullen. Aansluitend hield Peter Willems een korte uiteenzetting over de geschiedenis van de Kapel. Achtereenvolgens toog het gezelschap naar het Kruiswegpark, Galgenberg, Molen en Oude Kerkhof. Na een bezielende uiteenzetting door rondleider Leon Gillissen en een dankwoord van Marianne Smitsmans, waarin zij nog eens benadrukte hoe belangrijk initiatieven vanuit de bewonersgroepen van de kernen zelf zijn, werd de bijeenkomst afgesloten met het aanbieden van een fraai uitgevoerd metalen logo aan alle afgevaardigden. Dankzij dit mooie initiatief is de wijk weer een beetje fraaier geworden.