Verhalen rond het Oude Kerkhof nu ter plaatse te lezen middels QR-Codes

John Vaessen, rondleider op onze begraafplaats en auteur van onder meer “Dood maar niet vergeten”, heeft jarenlang verhalen gepubliceerd in weekblad “Via Limburg” in de rubriek “Van nul tot nu”. Deze verhalen gaan veelal over personen die begraven zijn op Het Oude Kerkhof. Het gemeentearchief van Roermond heeft deze verhalen in uitgebreidere vorm gepubliceerd op haar website onder de noemer “Verhalen rond het Oude Kerkhof”

Dankzij een subsidie van de Provincie Limburg zijn deze verhalen toegankelijk gemaakt voor een groot publiek middels een 50-tal QR-codes die geplaatst zijn bij de graven van de beschreven personen. Ter plaatse zijn de verhalen te lezen op de eigen smartphone met internettoegang. Voor de individuele bezoeker is dit een grote aanwinst. De begraafplaats wordt hierdoor aantrekkelijker om te bezoeken.

Stenen paaltje met QR-code

Voorbeeld van een van de 50 paaltjes met QR-code

Link naar de website van het Gemeentearchief waar de verhalen gepubliceerd.

https://www.archiefroermond.nl/nl/roermonds-verleden/verhalen/verhalen-rond-het-oude-kerkhof

Met deze link kan de complete lijst met locaties van de QR-codes op de begraafplaats geraadpleegd worden

https://www.oudekerkhofroermond.nl/wp-content/uploads/2024/01/AS-Creations-Weblinks-QR-codes-Verhalen-rond-het-Oude-Kerkhof.pdf