John Vaessen is sinds lange tijd verbonden aan de Stichting Oude Kerkhof. 

Als rondleider, opleider, adviseur en auteur van vele publicaties is hij voor onze stichting een onmisbare kracht. Voor de stad Roermond is hij vanwege zijn vele bijdragen een absolute meerwaarde voor het behoud van het historisch erfgoed. Een ambassadeur pur sang. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de presentatie van zijn laatste boek met de toepasselijke titel ‘Roermond, uit liefde voor de stad’ op 20 december 2023 in Nu Nautilus, is John door Burgemeester Hoogtanders gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding. Bestuur en vrijwilligers van de Stichting Oude Kerkhof feliciteren John Vaessen, zijn vrouw Astrid, zijn kinderen Dennis, Suzanne, hun partners en de kleinkinderen van harte met deze waardering.

 

Foto: Hennie Retera

 

Het officiële persbericht van de Gemeente Roermond gepubliceerd 20-12-2023


Op woensdag 20 december heeft burgemeester Yolanda Hoogtanders tijdens de boekpresentatie ‘Roermond, uit liefde voor de stad’ een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer John Vaessen. 

 

De heer John Vaessen uit Roermond (78) 
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer John Vaessen is sinds 2003 als vrijwilliger werkzaam bij de Stichting Oude Kerkhof Roermond (den Aje Kirkhaof). Het Oude Kerkhof is één van de pareltjes van Roermond en de wijk Kapel in ’t Zand en vertelt de verhalen over de rijke historie van Roermond. 
De heer Vaessen geeft rondleidingen op het Oude Kerkhof en is betrokken bij de opleiding van nieuwe gidsen. Zijn werkzaamheden zijn van grote betekenis voor de stad Roermond.
Mede door zijn inspanningen is het Oude Kerkhof bekend geworden, niet alleen lokaal en regionaal, maar ook landelijk. In de afgelopen jaren is het Oude Kerkhof enkele keren genomineerd voor ‘De Gouden Terebinth’. Dit is een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan organisaties die zich uitzonderlijk inspannen voor het behoud en beheer van funerair erfgoed.

De heer Vaessen heeft veel kennis en informatie vergaard over degenen die op dit kerkhof begraven liggen. Informatie die voor nabestaanden en historici belangrijk is. Veel van die verhalen zijn vastgelegd in zijn boek ‘Dood maar niet vergeten’.
Daarnaast heeft de heer Vaessen nog vele andere publicaties op zijn naam staan, zoals artikelen  voor het historisch jaarboek van de Stichting Rura, ‘De spiegel van Roermond’. Ook heeft de heer Vaessen zich ingezet voor het project Stolpersteine (struikelstenen) van genoemde stichting en de gemeente Roermond.  

De heer Vaessen heeft veel archiefonderzoek gedaan voor diverse publicaties van het Gemeentearchief van Roermond en hij leverde een belangrijke bijdrage als vrijwilliger bij het inventariseren van oude foto’s en waardevol historisch materiaal. 

Op 20 december 2023 is zijn nieuwe boek ‘Roermond, uit liefde voor de stad’ gepresenteerd. Een boek waarin de verhalen van bijzondere Roermondenaren zijn vastgelegd.

Klik hier voor de video van de toespraak en uitreiking van de onderscheiding door Burgemeester Hoogtanders van Roermond 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *