De uitvaart van Mgr. Harrie Smeets vond plaats op 6 januari 2024. In een volle Kathedraal woonden ruim 1000 personen de requiemmis bij die tevens live te volgen was via L1. In kleiner gezelschap werd de bisschop overgebracht naar het Oude Kerkhof waar buiten afscheid genomen werd voor de Bisschoppenkapel in het bijzijn van de naaste familie en vele kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders. De uiteindelijke bijzetting in de crypte vond in aanwezigheid van alleen de naaste familie plaats.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen een laatste groet bij zijn laatste rustplaats te brengen is de crypte enkele dagen opengesteld. Op de eerste dag na de uitvaart bezochten maar liefst 300 personen het Oude Kerkhof. Niet alleen Roermondenaren maar van heinde en verre, zelfs uit Zeeland en Arnhem, trotseerden velen de kou om de crypte, die normaliter gesloten is voor het publiek, te bezoeken.

Op 13 en 14 januari is de laatste gelegenheid om het graf van Bisschop Harrie Smeets te bezoeken. De openingstijden zijn beide dagen van 13:30 uur tot 16:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Foto’s van de uitvaart:  https://photos.app.goo.gl/2u9w1WNGSP1WVpDf9

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *