De vrijwilligers van de Stichting Oude Kerkhof Roermond zijn dagen druk in touw geweest met de voorbereidingen van de 11e Allerzielenloop. Voordat deze avondloop over de verlichte begraafplaats van start gaat is er behoorlijk wat werk verzet om de vele monumenten van verlichting te voorzien.  Er moesten kabels gelegd worden, de route uitgestippeld en vele andere klusjes worden gedaan om te zorgen dat de Allerzielenloop vlekkeloos verloopt.

Op zaterdagavond 29 oktober hadden zich bij de Kapel in ’t Zand een kleine 100 deelnemers verzameld en na het uitdelen van de lampen ging de tocht via de processiegang van de kapel van start. Onderweg en bij de begraafplaats hebben zich nog een vijftigtal mensen aangesloten waarmee het totaal aantal deelnemers op ruim 150 kwam.

 

Via een met lantaarns verlichte route werd de tocht gelopen langs de diverse sfeervol aangelichte monumenten. Geregeld werd er stilgestaan om te luisteren naar de korte verhalen over de diverse grafmonumenten en begravenen voorgedragen door John Vaessen. Ook werden enkele muziekstukken op drie verschillende momenten ten gehore gebracht door leden van Harmonie Crescendo uit Beegden.

 

De totale rondgang over de begraafplaats nam meer dan een uur in beslag en werd om 21:00 uur met een dankwoord afgesloten. De Allerzielenloop biedt hiermee, inmiddels traditioneel, een hommage aan onze voorouders. Een historie in avondlicht.

 

Zondagmiddag 30 oktober werd de laatste gratis rondleiding van dit seizoen georganiseerd. Ruim zestig personen werden door onze gidsen rondgeleid. Wij kijken terug op een zeer geslaagd Allerzielenweekend. De belangstelling voor onze prachtige begraafplaats neemt nog steeds toe. Het prachtige warme weer zal zeker ook een boost  gegeven hebben.

De Stichting Oude Kerkhof dankt alle bezoekers voor de belangstelling en alle vrijwilligers voor hun inzet.

Voor meer foto’s:

https://photos.app.goo.gl/YHzQdErF9bcpnynZ7

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *