‘ALLERZIELENLOOP’

Op zaterdagavond 29 oktober 2022 start om 19.30 uur de traditionele ‘Allerzielenloop’ met het uitreiken van enkele stormlampen aan de deelnemers op de parkeerplaats vóór de Kapel in ‘t Zand. Iedereen die mee wilt lopen wordt uitgenodigd op dat tijdstip aldaar aanwezig te zijn. Om 19.45 uur vertrekt de stoet in stilte via de processiegang in de kapel, naar de hoofdingang van de begraafplaats. Op de begraafplaats zijn lantaarns geplaatst langs de paden van de route. Diverse locaties worden die avond van binnen of van buiten aangestraald, zodat een gedeelte van de begraafplaats feeëriek verlicht is. Gedurende de wandeling zijn er enkele muzikale intermezzo’s op diverse plekken. De begraafplaats is dit jaar uitsluitend (deels) verlicht op zaterdagavond 29 oktober 2022.

BISSCHOPPELIJKE KAPEL EN CRYPTE

De Bisschoppelijke grafkelder, benevens de er boven gelegen kapel en de Stoltzenbergkapel worden op maandag 31 oktober, dinsdag 1 november (Allerheiligen), van 12:00 uur tot 17:00 uur en woensdag 2 november (Allerzielen) van 08:00 uur tot 17:00 uur voor het publiek opengesteld. Op zaterdag 29 oktober is zowel de Bisschoppenkapel alsook de Stolzenbergkapel verlicht van binnenuit.

 

RONDLEIDING

Dit onderdeel van de Allerzielenactiviteiten op ‘den Aje Kirkhaof’ start zondag 30 oktober om 13.00 uur met de laatste gratis algemene rondleiding van dit jaar georganiseerd door Stichting Oude Kerkhof. De twee uur durende wandeling begint om 13:00 uur met een korte presentatie over de ontstaansgeschiedenis van de historische monumentale begraafplaats in zaal ‘Aad Remunj’, Herkenbosscherweg 10, schuin tegenover de begraafplaats. Alle vijf geloofsgedeelten op de begraafplaats zullen vervolgens bezocht worden. Info: www.oudekerkhofroermond.nl

 EUCHARISTIEVIERING

Ter afsluiting van de Allerzielenactiviteiten op het Oude Kerkhof zal op
woensdag 2 november (Allerzielen) om 08.00 uur s’ morgens de jaarlijkse traditionele Eucharistieviering in de Bisschoppenkapel plaats vinden, aansluitend gevolgd door een kort gebed in de crypte. De Heilige Mis en gebed, waarbij iedereen welkom is, wordt opgedragen ter intentie van alle op de begraafplaats rustende overledenen in het algemeen en de overleden bisschoppen in het bijzonder. De Heilige Mis zal dit jaar wegens ziekte van bisschop Harrie Smeets opgedragen worden door hulpbisschop Everard de Jong. Aanmelden voor de diverse onderdelen is niet nodig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *