In de 2e aflevering van het EO-programma ‘Firma Erfgoed’ stond Roermond centraal. Vooral het Kapeller Kwartier kwam ruim aan bod. In de processiegang van de Kapel in ’t Zand, het Kruiswegpark, de Galgenberg en het Oude Kerkhof ging Aldith Hunkar op zoek naar boeiende verhalen.

Mooie beelden op de genoemde plekken werden afgewisseld met interessante wetenswaardigheden uit ons historisch en religieus erfgoed.

Niet in het Kapeller Kwartier maar zeker niet minder interessant was het item over de Hindoetempel in de Alexanderhaven. Bij het grote publiek waarschijnlijk onbekend maar zeer boeiend om te horen dat Roermond ook een belangrijke rol speelt in voor de Hindoe-gemeenschap.

 

De uitzending is terug te zien via deze link:

 

https://npo.nl/start/serie/firma-erfgoed/seizoen-3_1/firma-erfgoed_1/afspelen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *