Op 5 september 2021 vierde de S.O.K. haar 25 jarig jubileum en zij benaderden Gé Reinders om ter gelegenheid hiervan op te treden. Maar Reinders wijdt zich nu volledig aan het liedschrijven en ziet van optredens af. Het Oude Kerkhof is echter een plaats waar hij graag komt.

Gé: “Het is een prachtige, rustige meditatieplek. We hebben twee keer, met ons theaterteam én met Amsterdamse vrienden, genoten van rondleidingen daar. Ook gaf mijn vrouw mij drie jaar geleden voor mijn verjaardag ‘Dood maar niet vergeten’. Dit is het prachtige én zeer succesvolle boek van John Vaessen over de graven en grafkelders op ‘Den Aje Kirkhaof.’  Al lezend in het boek en in de krantenartikelen van John Vaessen kreeg Reinders inspiratie voor zijn lied.  Gé: Omdat ik de indruk had dat er veel meer verhalen over dode mannen dan over overleden vrouwen geschreven waren, pakte ik twee indrukwekkende vertellingen over dames: Jetje Jansen uit de Weerd, die hier begraven ligt als Comtesse Henriette Geraud de Rochechouart, en Jonkvrouwe Josephine van Aefferden, die ervoor zorgde dat ze aan katholieke zijde ter aarde besteld werd, weliswaar gescheiden door een muur, maar toch naast haar eerder overleden protestantse man.”

Reinders zong zijn lied vóór aan twee bestuursleden van S.O.K. en zij waren meteen enthousiast. Gé nam het nummer vervolgens op in zijn studio. Cleo Simons, hoornist van de philharmonie zuid nederland, blies een prachtige partij ‘blaosmuziek’ mee en mixte het geheel. Wolgang Neumann masterde de audio in Niederkrüchten. Jan Beelen en Huub Ruivers van Video Collectief Heythuysen namen de clip op in o.m. Kasteel Aerwinkel in Posterholt en Coen In het Panhuis coördineerde het geheel voor de S.O.K.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *