Foto Daan Spruyt

Open monumentendag 12 September 2021

Op zondagmiddag 12 september zijn er gratis openbare rondleidingen gepland op het Oude Kerkhof bij de Kapel in ’t Zand. Hieraan voorafgaand zal de Koninklijke Harmonie Roermond een concert verzorgen. In het kader van de Open Monumentendag is het concert een traditie die tweejaarlijks plaatsvindt. Dit concert is dit jaar mede bijzonder omdat deze in het teken zal staan van Max Guillaume. Onlangs keerde het verloren gewaande dirigeerstokje (baton) van Max Guillaume terug in Roermond na een lang verblijf in de Verenigde Staten. Na WO II was het door een Amerikaanse militair na de oorlog mee terug naar huis genomen. Het concert zal gedirigeerd worden met de op 5 maart 2021 teruggekeerde baton.
John Vaessen zal op het einde van het concert de lange reis van de baton toelichten waarna de officiële overdracht aan de Gemeente Roermond zal plaatsvinden.

Behalve het concert en de rondleidingen is er ook een foto-expositie van foto’s uit 2008 van Daan Spruyt. Deze serie is gemaakt op het Oude Kerkhof. In diverse grafkapellen en de bisschoppelijke crypte worden de foto’s tentoongesteld.

Concert 14:00 uur tot circa 15.00 uur

Rondleidingen 15.00 uur tot 17.00 uur

Foto-expositie 15:00 uur tot 17:00 uur

 

Toegang gratis en aanmelden is niet nodig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *