Concert Open Monumentendagen

Onder grote belangstelling speelt de Koninklijke Harmonie het Roermonds volkslied . foto Wim Bongaerts

 

 

 

John Vaessen vertelt hoe de baton weer in Roermond terug is gekomen. foto Wim Bongaerts

de voorzitter van de Keuninklikke, Jorg Massy, overhandigt de baton aan wethouder Pleyte, foto Wim Bongaerts

In het kader van de Open Monumentendagen gaf de Koninklijke Harmonie Roermond een gratis openlucht concert. Het is inmiddels een tweejaarlijkse traditie die onder een stralende nazomerzon onder grote publieke belangstelling uitgevoerd werd. Het concert was bijzonder om meerdere redenen. Voor het eerst, na 1,5 jaar door de COVID-19 pandemie van optredens verstoken, konden de muzikanten hun prachtige muziek weer laten horen. Bijzonder was ook dat het concert gegeven werd ter ere van Max Guillaume, oud-dirigent van de “Keuninklikke” die in 1944 op tragische wijze, 66 jaar oud, overleed. Zijn dirigeerstok, baton, keerde na 75 jaar weer terug. Dirigent Wouter Pletzers dirigeerde het concert met de uit de V.S teruggekeerde baton. John Vaessen heeft het verhaal over de baton uitvoerig toegelicht. Na het spelen van het Roermondse Volkslied werd er aan het graf van het Echtpaar Guillaume-Dupuis een muzikale ode gebracht in de vorm van een compositie van Max Guilleaume zelf, de “Roermond Marsch”.

Voor meer info over het verhaal van de baton van Max Guilleaume.

https://www.archiefroermond.nl/nl/verhalen/verhalen-rond-het-oude-kerkhof/18-de-dirigeerstok-van-max-guillaume

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *