Met het opdragen van de traditionele mis om 08:00 uur door hulpbisschop Mgr. Everard de Jong werden de activiteiten in het kader van Allerzielen en Allerheiligen afgesloten. De H. Mis wordt sinds jaar en dag op 2 november gevierd in de Bisschoppenkapel op het Oude Kerkhof. De terminaal zieke Bisschop Mgr. Harrie Smeets die onlangs zijn taken neergelegd heeft werd speciaal gememoreerd en in gebed herdacht.

Televisieomroep L1 besteedde in hun nieuwsuitzending aandacht aan de Allerzielenmis

https://www.1limburg.nl/nieuws/2321001/allerzielen-in-grafkapel-en-crypte-roermond

Zaterdag 28 oktober j.l. vertrok om 19:45 uur een stoet van ongeveer 100 belangstellenden vanuit de Kapel in ’t Zand naar de begraafplaats. Deze was op diverse plaatsen verlicht en er werd op diverse plekken stilgestaan om te luisteren naar de verhalen die verteld werden. Fanfare “Het Katoenen dorp” bracht op diverse plekken een muzikale uitvoering. De Allerzielenloop is al sedert 10 jaar een vast evenement in het laatste weekend van oktober en kent een trouwe bezoekersgroep die elk jaar groter wordt. De weergoden waren ons gunstig gestemd, de regen wachtte tot het einde van de tocht.

Zondag 29 oktober j.l. was de laatste gratis rondleiding van dit jaar. Ook hiervoor was ondanks de slechte weersvoorspelling voldoende belangstelling. Ongeveer 30 personen werden in groepjes rondgeleid door onze gidsen.

 Voor foto’s van het weekend:

 https://photos.app.goo.gl/AUVUoBNj2QqedsoGA

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *